Rólunk - Magyar Ital és Áruautomata Szövetség

A Magyar Ital- és Áruautomata Szövetség 1994. október 24-én alakult huszonhárom alapító taggal, iparágunk reprezentatív képviselőinek közreműködésével, már több mint húsz éve képviseli az automatás iparág érdekeit. A szakmához, azaz az automata üzletághoz nem csak az automata készülékek ill. alkatrészek gyártói, hanem azok forgalmazói, valamint üzemeltetői, és a töltőtermékeket előállító és forgalmazó vállalatok, valamint a fizetőrendszereket és poharakat gyártó és szállító cégek is hozzátartoznak.

A kialakuló piacgazdaságban kiemelten fontos volt a rendkívül speciális ital és ételautomata üzemeltető cégek ismertségének növelése, mind az állami, mind a fogyasztói oldal irányában.

A jelenlegi tagságunk lefedi az automatás piac 65-70%-át.

Elnökségünk

A szövetség szakmai és érdekképviseleti feladatokat lát el:

  • Információkkal látja el a tagjait, biztosítja a műszaki fejlődést, a korszerű vendéglátóipari automatarendszerek, szolgáltatások és értékesítési módszerek elterjedését, fejlődését.

  • A tagság számára biztosítja a megfelelő érdekképviseletet a hatóságok, parlamentáris és gazdasági szervezetek előtt.

  • Marketing és minőségellenőrzési tevékenységet végez, ismertető kiadványokat, reklámanyagot készít.

  • Fórumot és bemutatkozási lehetőséget teremt a tagok tevékenységének széleskörű ismertetése érdekében.

  • Kapcsolatot épít ki külföldi és belföldi társszervezetekkel.

A szövetség bírósági nyilvántartási száma: 6097.
A bírósági határozat dátuma: 1994.október 24.

A szövetség megalakulása óta törekszik az automatás szakma koordinációjára, a különböző cégek közötti kommunikáció előmozdítására, a minőségi szolgáltatás kereteinek megvalósítására.

Magyar Ital-és Áruautomata Szövetség
E-mail: miasz@miasz.hu

Telefon: +36 30 861 7229 (munkanapokon 9:00-16:00 között)

dr. Davola József főtitkár: +36 30 960 6199 (munkanapokon 09:00-16:00 között)

E-mail: davola@miasz.hu

Iroda címe: 1094 Budapest, Angyal utca 1-3. 220-as szoba

Személyes ügyfélfogadás kizárólag előre egyeztetett időpontban lehetséges.

Címünk: 1094 Budapest, Angyal u. 1-3. II.em 220-as szobaLegfrissebb hírek

DRÁGA KORSZAK KEZDŐDIK AZ ÉTEL- ÉS ITALAUTOMATÁK ÜZEMELTETÉSÉBEN

0218-06-20

 

A jogi szabályozás szerint 2018. július 1-től csak Automata Felügyeleti Egységgel (AFE) felszerelt automaták működhetnek. Az új rendszer az online pénztárgépek és az elektronikus közúti árufuvarozási ellenőrzési rendszerhez hasonlóan az adóbevételek növelését, a gazdaság fehérítését szolgálja. A Magyar Ital- és Áruautomata Szövetség megértette a rendszer bevezetésének nemzetgazdasági jelentőségét, és a rendelkezésére álló eszközeivel támogatja tagjait abban, hogy eleget tudjanak tenni jogszabályi kötelezettségeiknek, annak ellenére, hogy az üzemeltetők számára ez számos nehézséggel, költséggel és átszervezéssel jár. A rendszer előnyeként számon tartott telemetrikus adatok (azaz az üzemeltetési és bevételi számok, illetve az automaták műszaki adatai), amelyeket a szolgáltatónak kellene az üzemeltetők rendelkezésére bocsátani, csak nehézkesen, hiányosan, néha pedig hibásan elérhetőek. Ugyan az üzemeltetők korlátozottan a tavalyi évben támogatást igényelhettek az AFE vásárláshoz, de a ma üzemelő élelmiszer automaták mintegy negyedrésze semmilyen támogatást nem kapott.

tovább »


Magyar Ital és Áruautomata Szövetség
1094 Budapest, Angyal u. 1-3. II.em 220-as szoba | Telefon: 06-30-861-7229 Bárdosi Tímea | E-mail: miasz@miasz.hu