DRÁGA KORSZAK KEZDŐDIK AZ ÉTEL- ÉS ITALAUTOMATÁK ÜZEMELTETÉSÉBEN

Az étel- és italautomaták menedékes felügyeleti szolgáltatójának kijelölt Magyar Posta számításai szerint minden működő automatába határidőre bekerülhet az AFE. Ugyanakkor szerintük előfordulhat - elsősorban a régebbi vagy egyedi típusú készülékeknél -, hogy az AFE-k beszerelésekor műszaki-technikai problémák lépnek fel, amelyek kezeléséhez idő kell. A Magyar Ital- és Áruautomata Szövetséghez a tagjaitól érkezett visszajelzések szerint azonban a legmodernebb automatáknál, illetve a bankkártya olvasóval felszerelt gépeknél is adódnak műszaki problémák. Ez nagyságrendileg az automaták mintegy 20%-át érintheti. A fenti okok miatt jelentősen csökkenhet a kihelyezett ital- és élelmiszer automaták száma.

Veszélyezteti a határidő betartását, hogy a Magyar Posta csak néhány munkanappal az AFE beszerelési határidő előtt tájékoztatta az érintetteket arról, hogy a beszerelésen túlmenően úgynevezett megszemélyesítési folyamatot is fog végezni, ami több napot is igénybe vehet, miközben az AFE beszerelést felvállaló üzemeltetők részére késedelmesen, a határidő előtt két héttel szállított több ezer AFE készüléket.

Az automatákból vásárlók (azon kívül, hogy az automaták egy része eltűnik az addig jól megszokott helyekről) jelentős árváltozásra is számíthatnak. A pénztárgépek költségeihez képest kb. négyszer drágább az egy hónapra eső díj – mintegy 8.500 Ft, amit az üzemeltetők minden egyes automataberendezés után fizetnek. Tehát miközben az adóbevételek vélhetőleg növekednek, a piac szereplőinek – vásárlóknak és a vállalkozásoknak - kell minden terhet viselniük. A Magyar Ital- és Áruautomata Szövetség a kialakult helyzetet igazságtalannak tartja, és nyitott arra, hogy a döntéshozókkal tárgyalást folytasson a méltányos megoldás érdekében.

Budapest; 2018. június 20.

Magyar Ital- és Áruautomata Szövetség



Legfrissebb hírek

Csehó Zsolt úr a Hungaro Kereskedőház Kft. tulajdonosa lett a 2022. Év Automatás Vállalkozója

2022-10-07

A NASZ 2022. évi őszi rendezvénye 2022. október 07.-én (péntek) este az Év Automatás Vállalkozója Díj átadásának is a helyszíne volt.

A Díj a Táltos Katamarán hajóra szervezett esti gálaprogram vacsora ideje alatt került átadásra.

2022. évben a NASZ Elnöksége a Díjat Csehó Zsolt úrnak a Hungaro Kereskedőház Kft. tulajdonosának ítélte oda.

Ezúton is gratulálunk! További eredményes és sikeres munkát kívánunk!

tovább »

Nemzeti Automata Szövetség

(Magyar Ital és Áruautomata Szövetség)

1137 Budapest, Carl Lutz rkp. 29. KLÁRIS IRODAHAJÓ

|

Dr. Hajdu Zsolt

e-mail: hajdu@nemzetiautomata.hu

tel: +36 30 932 80 97