Év vállakozója 2018

Varga Mihály pénzügyminiszter a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Vállalkozók Napja rendezvényén hangsúlyozta:  magyar gazdaság az elmúlt években olyan növekedési pályára állt, amely az embereknek csökkenő adókat, emelkedő béreket, a vállalatoknak alacsonyabb közterheket, javuló üzleti környezetet jelent.

A tárcavezető kitért arra, hogy a kis- és középvállalkozásoknak is jelentős megtakarítást hozott az elmúlt év, hiszen két százalékponttal, 16-ról 14 százalékra csökkent a kisvállalati adó (kiva) kulcsa, és megduplázódott a kisadózók tételes adójának, a katának a bevételi határa, kedvezőbb lett a fizetendő közteher mértéke.

A rangos eseményen Bádi Gábor ( Bádi-Gran Kft./ Grancafé) Varga Mihály pénzügyminisztertől, Tolnay Tibor VOSZ elnöktől, valamint Lits Józseftől, a VOSZ Ellenőrző Bizottságának elnökétől vehette át a megtisztelő díjat, melyet a vállalkozása területén elért eredményeiért és közéleti tevékenységéért ítélt meg számára a  grémium.

Bádi-Gran Kft. két évtizedes múlttal rendelkező esztergomi vállalkozás, mely első sorban az ún. vending piacon érdekelt.

Az italautomaták üzemeltetésén, kihelyezésén túl az alapanyagok gyártásában is érdekelt, folyamatos innovációval fejleszti termékeit.

A kezdetben egyszemélyes vállalkozás az eltelt két évtized alatt országos hálózattá nőtte ki magát, az Esztergomban gyártott termékek nem csak az országhatáron belül, hanem számos európai országban, sőt a Távol-Keleten is kedveltek.

A díjátadón Tolnay Tibor, a VOSZ elnöke arról beszélt, hogy a szövetség az idén aktualizálta a célkitűzéseit. Továbbra is fő célnak tekintik a gazdaság versenyképességének javítását, a mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztését, a digitalizációt, szükségesnek tartják a kkv-szektort segítő pénzügyi programok fenntartását.

Nemzeti Automata Szövetség

Magyar Ital és Áruautomata Szövetség

1137 Budapest, Carl Lutz rkp. 29. KLÁRIS IRODAHAJÓ

|

Telefon: 06-30-960-6199 - Dr. Davola József (főtitkár)

e-mail: davola@nemzetiautomata.hu, davola@miasz.hu

|

Telefon: 06-30-861-7229 - Kaló Erika (irodavezető)

e-mail: nasz@nemzetiautomata.hu

|